Jdi na obsah Jdi na menu
 


10. 2. 2016

Popelčina kletba

Anotace

popelcina-kletba.jpgInternát Havraní hnízdo leží v odlehlém malebném údolí. Všechno je až příliš krásné - ovšem jen do okamžiku, kdy jedna ze studentek spadne dolů ze střechy zvonice a idyla se promění v noční můru. Proč to udělala a raději zvolila smrt? Jula, nová studentka internátu, začne pátrat, ale u spolužáků naráží jen na zeď naprostého mlčení. A pak se náhle začnou události strašidelně opakovat...

Můj názor

    Bohužel, už zase musím použít toto přirovnání. Když jsem knihu začala číst, myslela jsem, že skončí na chodníku nebo na silnici, přejetá autem. Tak moc jsem toužila tu knížku zahodit... Vlastně jsem ten pocit měla tři čtvrtě knihy. A měla bych si asi zatleskat. Přečetla jsem ji za jedno odpoledne. Ovšem - nemyslete si, že knížka je tak příšerná. Jen nejdřív vypíšu zápory (trochu převažují).
   Knížka mě hned, co jsem začala číst, zklamala. Přečetla jsem prolog a pár kapitol a byla jsem naprosto zmatená. Až při další kapitole mi došlo, že prolog nebyl o hlavní hrdince. Poté se tam opakovaly TAK staré případy, že jsem si říkala: "Ne, to nebudu číst, ne, nebudu. Nemám to radši přeskočit? Vždyť je jasné, jak to dopadne." Zrovna teď mám na mysli - Hrdinka dostane pozvánku na pyžamový večírek. Co byste čekali? Jako jediná tam vkročila v Snoopy pyžamu a když chtěla utéct, vrazila do dveří. Ty dveře mě rozesmály, ale jinak... - , takže snad chápete. Ještě ke všemu se ty samé věci děly mrtvé dívce, které přezdívali Cinderella. Jak přakvapivé. Omlouvám se za tu hořkost.
   Ale V poslední čtvrtině přišel neuvěřitelný zvrat, po němž jsem knihu nechtěla odložit. Byla jsem z toho celá vykulená, co že to za ten zvrat bylo. A když jsem ji dočetla, měla jsem takový ten příjemný pocit - v tomto případě CELKEM - dobré knihy. S tím, že mi došlo, že je tu něco k nepochopení. Kniha mě celou dobu nebavila, ale přitom bavila. Dokázala si mě udržet. Jak matoucí!
   Knihu doporučuji - asi stejně jako u Espressologie- pro ty, kteří shánějí něco odpočinkového. :)

Informace o knize

Název: Popelčina kletba
Originální název: Aschenputtelfluch
Autor: Krystyna Kunh
Překladatel: Ivana Führmann - Vízdalová
Žánr: Pro děti a mládež, Dívčí romány
Rok vydání: 2011, 1. vydání origin. 2009
Počet stran: 224
Nakladatelství: Víkend
ISBN: 978-80-7222-786-0

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář