Jdi na obsah Jdi na menu
 


19. 1. 2016

Espressologie

Psáno na přebalu

espressologie.jpgPozor na to, jaké si dáváte kafe. Vždycky to něco znamená...

Sedmnáctiletá studentka Jane si přivydělává v malé kavárně jako baristka a časem vytvoří teorii, podle níž se charakter lidí pozná dle jejich oblíbené kávy. I jí samotné to přijde jako trochu bláznivý nápad, ale jen do doby, než dá dohromady několik párů, kterým to pak úžasně klape. V tu chvíli se z ní stává espressologická hvězda, k níž si chodí pro radu lidé z celého města. Ale dokáže Jane najít životní lásku i pro sebe, nebo bude jediná, komu se štěstí vyhne?

Můj názor

   Přišla jsem do knihovny a všimla si této knihy. Zaujal mě ten nápad. Espressologie. Když jsem knihu začala číst, pobavila mě. Asi mě bavila až do konce, jenže ten byl naprosto předvídatelný, což pro mě bylo zklamáním. Je to, jako kdybyste si pustili Rosamunde Pilcher, tak předvídatelné. Ano. Naštěstí to ale není tak hrozné, jako ty filmy Rosamunde.
  Knihy vypráví o jisté Jane, která radši dělá v kavárně, než aby trčela ve škole. Do kavárny chodí tři hezcí kluci a jeden z nich -Will- se Jane opravdu líbí. Je to vzájemné, jenže znáte to, než se to nějak rozhoupe... Mezitím dá espressoložka (Jane) dohromady svou nejlepší kamarádku s klukem z hodiny angličtiny, jen díky typu kávy. Ovšem nějak to Jane nesedí a po několika stránkách už víte, že se to celé zvrtne. A jak to vlastně dopadne.Jenže problém je v tom, že ještě ani nejste v polovině knihy.
  Nemůžu říct, že bych byla z knížky zklamaná, ale ani nadšená. Kdybych mohla dát hvězdičky, byly by to tři z pěti. Espressologii bych doporučila pro ty, kteří chtějí něco odpočinkového.

Informace o knize

Název: Espressologie
Originální název: The Espressologist
Autor: Kristina Springer
Překladatel: Dana Stuchlá
Žánr: Dívčí romány
Rok vydání: 2012, 1. vydání originálu 2010
Počet stran: 192
Nakladatelství: Albatros Media - CooBoo
ISBN: 978-80-7447-151-3

Vaše Anemarí ;)


 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář